Митничари откриха 145,11 кг марихуана на стойност 2,321 млн. лева в

...
Митничари откриха 145,11 кг марихуана на стойност 2,321 млн. лева в
Коментари Харесай

Спипаха марихуана за над 2,3 млн. лева на Капитан Андреево

Митничари откриха 145,11 кг марихуана на стойност 2,321 млн. лв. в товарен автомобил при взаимна инспекция на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Високорисковото наркотично вещество е открито на 10 август при инспекция на излизащ от България за Турция камион с румънска регистрация. Шофьорът - австрийски жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока – химикали от Западна Европа през България за Турция. По искане на " Гранична полиция ", камионът е отклонен за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация.



При последвалия физически надзор в товарното помещение зад палетите с заявената стока, митническите чиновници са разкрили пет сака и девет кашона със 135 плика със суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който демонстрира реакция на марихуана. При персонален обзор на лидера, в чантата му са открити и 2,4 грама хашиш на стойност 90 лв..

В момента в Хасковския областен съд се гледа делото за налагане на мярка за неоклонение на хипотетичния наркотрафикант - австрийският жител от турски генезис Мустафа Алтънай (54 г.) 

Предишният случай с откриването на огромно количество марихуана на пункта с Турция бе на трети февруари т. година, когато в турски камион бяха открити 50 кг. от опиата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР